Mod de utilizare

Cum să utilizăm corect uleiul

  1. Uleiul concentrat în niciun caz nu se va aplica pe piele sau mucoase (excepţie constituie uleiul de arbore de ceai sau de levănţică)! 
  2. Nu supradozaţi uleiul folosit! Începeţi folosirea uleiului cu doze minime, nu este exclus ca pentru dvs. dozele respective să fie suficiente, deoarece sensibilitatea la arome pentru fiecare persoană este diferită. 
  3. Verificaţi dacă nu sunteţi alergic la uleiul folosit! Aplicaţi o picătură de ulei pe pliul cotului şi verificaţi dacă apar reacţii alergice pe piele: tumefiere, edem, cu excepţia hiperemiei şi a senzaţiei uşoare de arsură, acestea fiind efecte fireşti. Verificarea alergiei la arome: aplicaţi o picătură de ulei pe un şerveţel şi mirosiţi-l în cursul zilei. Semnele alergiei: rinită, lăcrimare, strănut. 
  4. Primele două şedinţe de băi aromatice vor dura maximum 5 minute. Primele două şedinţe cu aromacandelă/aromadifuzor – maximum 20 de minute. Dacă în urma procedurilor starea subiectivă este bună, durata se va mări treptat.
  5. În sarcină şi în epilepsie, uleiurile esențiale se vor folosi în cantități limitate şi sub supravegherea medicului! Concentraţia uleiurilor va fi de două ori mai mică! 
  6. Uleiurile esențiale vor fi excluse în intoleranţa aromei (mai ales în sarcină)!
  7. În afecţiunile cardiace, astm bronşic şi stări astmatice, uleiurile esențiale se vor folosi după consultarea medicului! 
  8. Administrarea internă a uleiurilor esențiale se recomandă numai după consultarea medicului! 
  9. Seria de aromaterapie nu va depăşi 3 săptămâni (21 de zile)! 
  10. Uleiurile se vor păstra închise etanş, în loc întunecos şi inaccesibil pentru cop

Produsul lunii februarie